Prajitura din aluat cu capsuni. O combinatie perfecta de sezon – cu siguranta te va cuceri

Ingrediente:

Pentru prepararea aluatului:

200 g faina

1 lingurita praf de copt

40 g amidon

150 g zahar

8 g zahar vanilat

4 oua

1 varf de sare

200 g unt

600 g capsuni (sau alte fructe de padure)

Stratul de deasupra:

50 g zahar

100 g unt

150 g faina

Mod de preparare:

Taiem capsunile pe jumatate.

Intr-un bol amestecam zaharul, faina si untul la temperatura camerei.

Il framantam cu mainile pana obtinem firimituri pe care le lasam de o parte pana teminam de facut aluatul.

Amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul cu ajutorul unui mixer.

Adaugam si zaharul vanilat si un praf de sare si continuam sa mixam.

Adaugam ouale pe rand, unul cate unul si mixam.

Amestecam faina cu praful de copt si amidonul.

Adaugam cate putin la restul aluatului si amestecam cu o spatula.

Aluatul o sa fie usor lipicios si destul de consistent.

Punem hartie de copt in tava si apoi turnam aluatul.

Il intindem pe toata dimensiunea tavii.

Deasupra punem capsunile una langa cealalta.

Luam bolul cu firimituri si presaram peste capsunile din tava.

Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 50- 60 de minute.

Dam hartia de copt la o parte si lasam sa se raceasca.

Info: dimensiune tava 30×22 centimetri

Sursa: https://bucatarianoastra.online/

 

Similar articles