Placinta cu carne tocata- Are un gust deosebit si este extrem de suculenta

Ingrediente:

3 foi aluat pentru foietaj

800 grame carne tocata (eu am folosit de vita)

1 ceapa rosie

1 morcov

jumatate telina

sare – dupa gust

piper – dupa gust

ierburi – dupa gust

cateva linguri sos de rosii – cateva linguri

ulei – pentru calit legumele si pentru uns foile de aluat

100 mililitri smantana

1 ou

3 linguri apa

Mod de preparare:

Mai intai, incalziti putin ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie mare.

Apoi caliti ceapa rosie curatata, tocata marunt si morcovii curatati si dati pe razatoare impreuna cu telina.

Dupa aproximativ patru minute, adaugati carnea de vita la legume, sare, piper si presarati dupa preferinte cu ierburi uscate (busuioc, cimbru si altele asemenea).

In cele din urma, stropiti amestecul cu sos de rosii, apa si fierbeti timp de aproximativ douazeci de minute pe o flacara mai blanda.

Sosul ar trebui sa aiba o consistenta mai groasa.

Tapetati tava cu hartie de copt si aseazati prima foaie de aluat pe fund.

Ungeti usor cu putin ulei si aplicati jumatate din amestecul de carne.

Se acopera apoi cu a doua foaie de aluat si se aplica umplutura ramasa.

Finalizati placinta cu ultima foaie de aluat si taiati-l in portii.

Apoi se toarna sosul de ou batut, sare, putina apa si smantana.

Apoi coaceti placinta cu carne intr-un cuptor preincalzit timp de aproximativ 35 de minute la o temperatura de aproximativ 190 ° C.

Scoateti vasul din cuptor, lasati-l sa se raceasca putin si apoi serviti-l cu o lingura de smantana.

 

Similar articles