Un chec mai pufos ca acesta nici că am mai mâncat până acum. Iata cum il prepari

Ingrediente:

1 fiola esenta vanilie

9 oua mari

2 cani(250 ml/cana) cu zahar

1 varf cutit de sare

150 ml apa

1 lingura cacao

coaja de lamaie

150 ml ulei

1 fiola esenta de rom

1 pliculet praf de copt

2 cani si jumatate cu faina (rase)

Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri.

Galbenusurile se bat cu uleiul pus ca la maioneza apoi adaugam esentele si coaja de lamaie. Zaharul si apa se pun intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba cateva minute, pana se topeaste zaharul si se formeaza un sirop.

Albusurile spuma le mixam cu sarea.Treptat turnam siropul fierbinte peste spuma de albus, apoi adaugam amestecul de galbenus si ulei. Incorporam faina cernuta folosind un tel cu praful de copt si amestecam usor, de jos in sus.

Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonac) cu hartie de copt.

Aluatul se toarna in tavi si oprim 4-5 linguri in vas, peste care punem cacaua.

Amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam compozitia de cacaua peste compozitia alba si facem diferite forme cu furculita.

Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 40-45 de minute.

Facem testul cu scobitoarea. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi.

 

Similar articles