Prăjitura Violeta cu blat pufos de nucă si cremă de ness, căreia nu-i poate rezista niciun musafir

Ingrediente pentru blat:

6 ouă
200g făină
2-3 lingurițe de cacao
80ml ulei
100g zahăr
100g nucă măcinată
1 plic praf de copt (10g)
6 linguri de lapte

Ingrediente pentru cremă:

4 gălbenușuri
150g zahăr vanilat
125g unt
2-3 lingurițe de ness

Ingrediente pentru glazură:

100g ciocolată
50ml frișcă lichidă
50g unt

Ingrediente pentru sirop:

o ceșcuță cu apă
o ceșcuță cu zahăr
o fiolă esență de rom

Mod de preparare:

Prepararea blatului:

Luăm albușurile pe care le mixăm spumă alături de zahăr, incorporăm gălbenușurile, iar mai apoi se toarnă uleiul în fir subțire și totul se mixează aproximativ 2-3 minute. Se adaugă treptat nuca, laptele, și se cerne făina amestecată cu praful de copt și cacaoa.

Toată compoziția se amestecă bine cu ajutorul unei spatule până în momentul în care se omogenizează toate ingredientele, iar toată compoziția se toarnă într-o tavă de 25cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Se bagă la copt pentru 20-25 de minute la temperatura de 180C, iar în momentul în care blatul s-a copt trebuie lăsat să se răcească.

Prepararea cremei:

Se ia un bol metalic în care se mixează gălbenușurile cu zahărul până în momentul în care devin cremoase, iar mai apoi așezăm vasul la bain marie. Crema se fierbe, timp în care amestecăm continuu până de vine groasă, iar mai apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.

După ce s-a răcorit, adăugăm treptat în compoziție nessul și untul pe care le mixăm bine, bine până ce crema devine spumoasă și fină și se lasă la răcit. Puteți adăuga și fructe confiate în cremă, dacă doriți!

Prepararea glazurii:

Luăm frișca pe care o punem la fiert. Când a ajuns în punctul de fierbere, se ia rapid de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă bucățele alături de unt. Toate acestea se mixează până se topesc și se omogenizează. Glazura călduță se toarnă peste blatul prăjiturii.

Prepararea siropului:

Fierbem apa împreună cu zahărul până obținem un sirop gros, iar mai apoi se lasă la răcit și se adaugă romul.

Asamblarea prăjiturii:

Se însiropează bine blatul și se adaugă crema nivelând bine. Decorarea prăjiturii se face cu ajutorul glazurii de ciocolată după bunul plac (lăsați-vă imaginația să zburde). Prăjitura se lasă la rece aproximativ 2-3 ore înainte de a fi servită.

 

Similar articles