Cea mai simplă şi delicioasă reţetă de castraveţi muraţi în oţet

Ingrediente:

-5 kilograme catraveţi
-3 capatani de usturoi (puneţi cam câte 2-3 căţei la borcan. Opţional puteţi pune şi cte 1-2 bucăţi de ceapă tăiată în sferturi)
-5 rădăcini de hrean
-1 litru de oţet
-3 litri de apă
-3 linguri de sare
-6 linguri de zahăr
-10 frunze de dafin
-2 linguri de piper negru boabe
-11 linguriţe de muştar boabe
-3 fire de mrar uscat

Mod de preparare:

Castraveţii şi borcanele se spală foarte bine în mai multe rânduri de apă. În fiecare borcan se pun câteva fire de mărar uscat, apoi aranjaţi cât mai eficient castraveţii, puneţi usturoiul, scuturaţi bine să se aşeze.

În cazul în care aveţi castraveţi diferiţi ca mărime, cei mai mari se pun pe fundul borcanului, iar cei mai mici la urmă pentru a completa goluri cât mai eficient.

După ce aţi completat borcanele cu castraveţi, puneţi hreanul – fiecare rădăcină o curăţaţi şi tăiaţi în 4 – 5 bucăţi pe lung. La fiecare borcan puneţi câte 2 bucăţi de hrean din cele pregătite.

Puneţi deasupra câteva fire de mărar uscat şi câte 1 linguriţă de boabe de muştar. Pregătiţi saramura din oţet, apă, sare, zahăr, frunze de dafin şi piperul negru boabe şi o puneţi la fiert într-o oală mai mare. Când începe să fiarbă, o lăsaţi să dea câteva clocote şi o turnaţi în borcane şi le închideţi cu capace.

Borcanele le puneţi la dustulit, într-o cratiţă mare cu apă în care aţi aşezat pe fund ziare vechi sau cârpe ca să nu crape borcanele. Din momentul în care începe să fiarbă apa din cratiţă mai lăsaţi borcanele încă 15 minute, până ce castraveţii îşi schimbă culoarea, din verde deschis în verde maroniu.

Fiecare borcan îl scoateţi din apă şi verificaţi să fie capsat bine. Le întoarceţi cu fundul în sus pe un prosop şi lăsaţi să se răcească.

 

Similar articles