Dovlecei murați: Încearcă această rețetă și surprinde-i pe cei dragi cu cele mai speciale murături

Ingrediente pentru 4 borcane de 300g

– 1 kg dovlecei
– 2 cepe albe mici
– 3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
– 500 ml otet
– 1 cana zahar
– 3 linguri cu varf de mustar boabe
– 1 lingura turmeric sau sofran (pentru culoare)

Mod de preparare:

„Mai intai si mai intai, taiem dovleceii felii foarte subtiri si pentru asta va recomand un curatator de legume care feliaza foarte subtire.

Taiem si ceapa la fel de subtire ca dovleceii si le punem toate intr-un vas mare, le saram, amestecam bine bine si le lasam la macerat 3-4 ore, apoi gustam. Dovlecelul trebuie sa fie moale si usor sarat.

Uscam foarte bine dovlecelul (pentru ca va lasa multa apa) folosind hartie de bucatarie, apoi punem dovlecelul in borcane sterilizate, indesandu-l cat de bine putem. Separat, fierbem otetul fara apa, zaharul, boabele de mustar si turmericul, lasam sa fiarba 3-4 minute, pana zaharul e topit. Apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei (daca il punem fierbinte peste dovlecei, acestia incep sa se gateasca si nu vor mai fi crocanti) si turnam lichidul in borcane, incet, avand grija sa iasa toate bulele de aer, apoi sigilam borcanele si… asteptam un pic pana se mureaza, ca sa ne putem bucura de ei,” notează teoskitchen.ro.