Ardei umpluți cu varză, conservați în marinadă pentru iarnă – O garnitură excelentă, irezistibilă

Ingrediente:

ardei grasi
3-4 kg varză
1 ardei iute
2 morcovi
13 căței de usturoi
mărar
pătrunjel
Ingrediente pentru marinadă:

1 lingură zahăr
100 ml ulei
200 ml oțet
2 linguri sare
2 l apa
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm ardeii de semințe. Îi oparim într-un vas cu apă clocotită pentru 5-7 minute.

2. Varza o tăiem mărunt și o amestecăm cu morcovii dați prin răzătoare. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeiul iute, verdeța tocată și amestecăm totul foarte bine.

3. Umplem ardeii cu amestecul obținut și îi repartizăm în borcane.

4. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm sarea, zahărul, uleiul și oțetul. Dam in clocot . Amestecăm bine, pe urmă turnăm marinada în borcane, peste ardei.

5. Închidem ermetic borcanele și le lăsăm la răcit.