Cea mai fină și cea mai delicată prăjitură cu brânză dulce – Se face din 4 ouă, 200g brânză vaci, 120g zahăr, 120g făină și 250 ml frișcă

Ingrediente pentru aluat:

120 g făină
4 ouă
120 g zahăr
1/4 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
sare
pudră de cacao

Ingrediente pentru cremă:

200 g brânză de vaci
120 g zahăr
250 ml frișcă
1/4 linguriță zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 10 minute.

3. Pentru cremă, amestecăm brânza cu zahăr. Mărunțim amestecul cu ajutorul unui blender, adăugăm frișca și amestecăm bine.

4. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 straturi egale.

5. Pentru a forma prăjitura, așezăm un blat pe un platou. Adăugăm 2/3 din cantitatea de cremă și acoperim cu al 2-lea blat.

Adăugăm crema rămasă și decorăm cu pudră de cacao.