Cea mai gustoasă salată de dovlecei – Se prepară din 3 dovlecei mari, 250 ml ulei, 140g iaurt gras, 3 căței de usturoi și…

Ingrediente:

3 dovlecei mari
250 ml ulei
140 g iaurt gras
3 căței usturoi
Apă pentru fiert
1 gălbenuș
2 linguri muștar
Sare după gust

Mod de preparare:

Curățăm dovleceii de coajă și de semințe după care îi dăm prin răzătoarea mare. Într-o oală încăpătoare punem apă cu sare pe foc.

Când începe apa să fiarbă, punem dovleceii rași și-i fierbem la foc mediu, până sunt fierți. Îi transferăm într-o strecurătoare și-i punem sub jet de apă rece. Îi lăsăm să se scurgă de apă.

Pregătim maioneza din gălbenuș, muștar și ulei. Curățăm și pisăm usturoiul.

Într-un bol, amestecăm dovlecelul bine scurs cu maioneza, iaurtul, usturoiul pisat și condimentele. Punem la frigider pentru câteva ore.

 

Similar articles