Așa faci cei mai buni gogoșari la borcan pentru iarnă – Nu se fierb și nu se sterilizează

Ingrediente:

-500 ml de oțet din vin
-semințe de muștar
-300 g zahăr
-5 kg de gogoșari sau ardei (de orice culoare)
-piper boabe
-6 linguri de sare grunjoasă neiodată
-o linguriță de acid salicilic (opțional)
-foi de dafin după plac

Mod de preparare:

Se spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți.
Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidul salicilic (opțional-căci se păstrează bine și fără onservant), iar la urmă se toarnă oțetul.
Se amestecă bine, se acoperă vasul și se pune deoparte cam pentru o zi (nu pățește nimic nici dacă stă mai mult).

Se mai amestecă din când în când pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și fiecare bucățică de gogoșar să stea în zeama rezultată.
A doua zi se pune în borcane piper boabe, semințe de mustar și foi de dafin după plac, se îndeasă gogoșarii în borcane.
Se toarnă peste gogoșari marinada rezultată după ce au stat, până ce îi acoperim cu marinadă, se pune capacul și gata.
Borcanele se pun în cămară.