Cum se pun MURATURILE ASORTATE – Iata o reteta care te va cuceri

Ingrediente:

– conopidă,
– gogoşari,
– ardei capia,
– morcovi,
– frunze de ţelină,
– boabe de muştar, apă, sare.

Mod de preparare:

Se desfac buchetele de conopidă. Gogoşarii şi ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în patru băcăţi. Morcovul se curăţă şi se taie rondele.

Toate aceste ingrediente se pun într-un borcan. Ingredientele se aşază alternând straturile. Frunzele de ţelină şi seminţele de muştar se pun la sfărşit.

Între timp, se pune pe foc o oală cu apă, în care se adaugă sare, după gust. Specialiştii recomandă ca la un litru de apă să se pună o lingură de sare. Atunci când apa dă în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în borcane, după care borcanele cu murături asortate se închid ermetic şi se depozitează în cămară.