Dovlecei prajiti pentru iarna pusi la borcan. Toate prietenele mi-au cerut reteta…

Ingrediente:

2 kilograme Dovlecei

3 cepe

10 catei usturoi 10

30 grame curcuma

50 mililitri otet

1 lingura sare

2 linguri zahar

1 lingura Piper negru macinat

2 linguri ulei

Mod de preparare:

Taiati dovleceii in felii de jumatate de centimetru.

Turnati dovleceii taiati intr-un castron adanc si turnati peste uleiul vegetal.

Amestecati totul cu mainile.

Intr-o tigaie uscata, prajiti dovleceii de pe ambele parti pana se rumenesc.

Transferati dovleceii inapoi intr-un castron adanc.

Curatati ceapa si taiati-o in jumatati de inele.

Adaugati toate cepele la dovleceii sotati.

Taiati usturoiul in bucati mici.

Daca treceeti usturoiul printr-o presa, nu va iesi atat de gustos.

Adaugati 2 linguri zahar, 1 lingura piper negru macinat si 30 g de curcuma, puteti adauga condimentele preferate si verdeata.

Va fi delicios daca adaugati condimente pentru kebab.

Turnati peste otet si amestecati bine cu mainile.

Acum legumele trebuie murate.

Acoperiti dovleceii cu un castron mare sau cu o scandura si puneti greutatea deasupra.

Lasati dovleceii asa timp de 6-8 ore, de preferinta peste noapte.

Cand dovleceii sunt marinati, ei isi vor lasa sucul.

Ramane sa umpleti cu ei borcane sterilizate.

Capacele ar trebui sa fie, de asemenea, sterile.

Puneti conservele intr-o oala mare cu apa, aduceti apa la fierbere si fierbeti conservele sub capac timp de 15 minute.

Apoi inchideti bine capacul, lasati-l sa se raceasca sub o patura.

Pastrati borcanele intr-un loc racoros.

Sursa: https://bucatarianoastra.online/

 

Similar articles