Prajitura cu iaurt si fructe – Am preparat-o in weekend pentru familie si s-a terminat instant

Ingrediente:

– 1,5 cani faina

– 6 oua

– 1 cana de zahar

– jumatate de cana ulei

– 200 grame iaurt gras

– 2 lingurite coaja de lamaie

– 1 lingura de praf de cacao

– 1 lingurita praf de copt

– 1 praf sare

– 500 grame fructe

– zahar pudra- pentru decor

Mod de preparare:

Inainte de a incepe sa gatiti, incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati tava cu hartie de copt.

Pregatirea este foarte simpla si rapida, asa ca nu va trebui sa zaboviti.

Bateti sase oua intr-un castron, adaugati un varf de sare si bateti usor.

Apoi adaugati treptat zahar si, in cele din urma, iaurtul la acest amestec.

Cu un jet subtire, adaugati uleiul in amestec in timp ce bateti constant.

In cele din urma, amestecati usor coaja de lamaie si folositi o lingura de lemn pentru a incorpora faina in amestec, pe care ati amestecat-o anterior cu o lingurita de praf de copt.

Daca este prea moale, mai adaugati putina faina.

Impartiti aluatul in doua jumatati.

Se toarna una dintre ele in tava pregatita,iar cealalta jumatate de aluat se amesteca o lingura de cacao olandeza.

Se amesteca bine amestecul pentru a obtine o masa maro inchis.

Folosind o lingura, intindeti cu grija aluatul intunecat peste aluatul din tava.

Daca esti creativ, poti crea diverse forme combinanad cele doua culori.

In cele din urma, luati fructele (daca utilizati compot sau fructe congelate, este important sa indepartati bine sucul) si asezati-l pe suprafata tortului.

Asezati aluatul astfel preparat intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade C si coaceti-l timp de aproximativ 35- 40 de minute.

Dupa coacere, lasati bunatatea sa se raceasca si transferati tortul intr-o farfurie.

Presarati-l cu zahar pudra, taiati-l in bucati.

Sursa; https://bucatarianoastra.online/

 

Similar articles