Cel mai bun chec de făcut acasă. Iata cum faci sa obtii cel mai pufos chec

Ingrediente:

4 linguri cacao;
400 g făina;
8 linguri ulei;
2 lingurițe de praf de copt;
10 oua (separam albușul de gălbenuș);
4 pliculețe zahăr vanilat;
1 praf sare;
400 g zahăr.

Mod de preparare:

Pune într-un bol albușurile, adaugă vârful de sare și amestecă energic cu un tel sau cu ajutorul unui mixer. Bate albușurile până devin ca o spumă și adaugă treptat zahărul vanilat, apoi pe cel tos, până ce obții o spumă lucioasă și tare. Amestecă separat gălbenușurile cu uleiul într-un castron.

După ce ai format din ele o masă omogenă înglobează gălbenușurile ușor în spuma de albuș. Ai grijă ca albușul să-și păstreze consistența. Pune praful de copt peste făină. Adaug-o treptat, cu mișcări largi, de sus în jos, acesta fiind și trucul ce face pufos aluatul. Împarte compoziția în două părți egale.

Diluează cacao cu puțină apă, până devine o cremă, și pune-o peste aluatul din bol, având în final două cantități egale de aluat. Pune alternativ câte o lingură din fiecare aluat în tava pregătită și acoperită cu foaie de copt. Pune tăvile la cuptor, la foc mediu, preț de 30-40 de minute. Poți acoperi checul și cu glazură de ciocolată, de vanilie sau îl poți servi alături de un sos de fructe de pădure ori doar simplu, însoțit de fructe.

Sursa: https://playtech.ro

 

Similar articles