Desert cu foi si gem- Prajitura rapida cu gustul copilariei

Ingrediente:

180 de grame de unt inmuiat

1 ou

130 de grame de zahar pudra

8 grame de zahar vanilat

un varf de cutit de sare

310 grame de faina simpla

1 lingurita praf de copt

350 de grame de gem de fructe

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecati untul inmuiat impreuna cu un varf de sare intr-o spuma.

Apoi adaugati ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, faina simpla cernuta si faceti un aluat moale omogen.

Asezati-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Grosimea trebuie sa fie de aproximativ 5 mm. Acum strapungeti foaia pe intreaga suprafata cu o furculita si coaceti in cuptor timp de 10 pana la 12 minute la o temperatura de 200 ° C.

Cand foaia este coapta, taiati marginile cu un cutit. Acest lucru va va oferi doua dreptunghiuri cu aceleasi dimensiuni.

Zdrobiti marginile taiate si puneti-le deoparte pentru moment.

Apoi intindeti pe un dreptunghi gem de fructe in functie de preferintele dvs., apoi acoperiti-o cu cealalalt dreptunghi si, de asemenea, acoperiti cu dulceata deasupra.

In cele din urma, turnati frimiturile de la marginile ramase.

Sursa: https://bucatarianoastra.online/