Brioșe cu dovlecei și cașcaval – O gustare deosebit de delicioasă, pe placul tuturor

Reteta pentru 9 briose

Ingrediente:

-1 dovlecel mediu,
-sare,
-piper negru măcinat (+ alte condimente) — după gust,
-1 pahar (de 250 ml) de cașcaval ras,
-1 linguriță de praf de copt,
-125 g de făină,
-unt — pentru ungerea formelor,
-2 ouă mari,
-1/4 ardei dulce roșu (opțional)

Mod de preparare:

Spălați dovlecelul și îndepărtați-i capetele. Dacă este tânăr, folosiți-l ca atare. Dacă este bătrân, curățați-l de coajă și semințe. Apoi dați-l prin răzătoarea mare.Tăiați ardeiul dulce în cubulețe foarte mici.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.Spargeți ouăle într-un bol adânc. Bateți-le cu telul până la omogenizare, adăugând sare, piper negru măcinat și, dacă doriți, alte condimente după gust.

Adăugați dovlecelul ras (cu tot cu sucul eliberat — nu trebuie să-l stoarceți), ardeiul mărunțit și cașcavalul dat prin răzătoare. Amestecați.Adăugați jumătate din făina cernută. Amestecați până o veți încorpora complet.Adăugați făina rămasă și praful de copt. Amestecați până la omogenizare.Ungeți formele pentru brioșe cu unt. Transferați compoziția obținută în ele, astfel încât să umpleți 2/3 din volumul lor.

Coaceți brioșele timp de aproximativ 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră.Lăsați brioșele să se răcească puțin, după care scoateți-le din forme.Serviți-le cu multă plăcere!