Chifteluțe grecești cu dovlecel – Delicioase, perfecte pentru un pranz în familie

Ingrediente:

2 ouă,
1 ceapă,
2 linguri pastă de tomate,
mentă și busuioc proaspete sau uscate,
3 linguri de pesmet,
sare și piper negru măcinat – după gust,
3-4 căței de usturoi,
2-3 dovlecei fragezi,
600 gr de carne tocată.

Mod de preparare:

În carnea tocată adăugați dovleceii (cel mai bine curățați de coajă) dați prin răzătoare, ceapa și usturoiul tăiate bucăți mici. Apoi adăugați pesmetul, pasta de tomate și ouăle. Asezonați compoziția cu condimente și sare, după care o amestecați foarte bine. Modelați chifteluțe medii și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C pentru 20 de minute.

 

Similar articles