Rețetă de pepene murat pentru iarnă. Cum pui la murat pepenele roșu

Ingrediente

pepeni verzi de mărime mică-mijlocie
ardei iuți
morcov
usturoi
țelină(frunze și rădăcina)
crenguțe de vișin
mărar uscat
boabe muștar
piper boabe
apă
sare

Mod de preparare

Pentru început, pepenii trebuie înțepați lângă codiță, să aibă pe unde să își tragă saramură.

Așezăm pepenii în butoi împreună cu crenguțele de vișin. Adăugăm morcovul și țelină tăiate fâșii sau rondele, ardeii iuți, cât doriți, mărarul uscat (ar fi bine să îl așezați pt prima dată la fundul butoiului, apoi printre pepeni și deasupra lor). Urmează usturoiul, boabele de muștar și de piper.

Punem apă cu sare, la un litru de apă o lingură de sare pentru murături. Avem grijă ca saramură să acopere pepenii. A două zi trebuie să ne uităm la ei dacă au mai tras din apă cu sare trebuie să avem grijă să completem din nou, să nu rămână pepenii neacoperiți de saramură. Aveți mare grijă să nu se formeze acea floare deasupra lor, pepenii trebuie rotiți la câteva zile.

Lângă pepene, dacă doriți, puteți pune la murat gogonele sau conopidă.