Salata de gogonele. Excelente pentru iarna ca garnitura pentru orice tip de mancare

Ingrediente:

3 kilograme Rosii

3 Ardei grasi

2 ardei Ardei iuti

2 capoatani de Usturoi

1 legatura de Marar

1 legatura Patrunjel

1 legatura Leustean

1/2 pahar Ulei

1/2 pahar Otet 9%

1/2 pahar Zahar

3 linguri Sare

Nota: pahar de 250 mililitri

Mod de preparare:

Spalam rosiile si le taiem in patru.

Taiem ardeii iuti si pe cei grasi.

Dam usturoiul printr-o presa de usturoi sau il tocam marunt.

Tocam mararul, leusteanul si patrunjelul si le adaugam la restul legumelor.

Adaugati zahar, sare, ulei si otet si amestecati.

Dupa ce ati amestecat, puneti o fargurie mai mere desupra si peste ea puneti un bidon de apa sau ceva greu.

Lasati sa stea peste noapte la loc racoros si apoi puneti in borcane si depozitati.

Optional, le puteti steriliza cateva minute in apa clocotita.

Sursa: https://bucatarianoastra.online/