Cea mai buna reteta de Chec! Este clasica reteta de la bunica – Iti vei aminti de copilarie

Ingrediente:

5 oua,

1,5 cani de zahar,

2,5 cani de faina de grau,

1 cana de ulei,

1 pahar de sifon sau apa minerala,

3 linguri de cacao,

3 linguri faina,

1 lingurita de praf de copt.

zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile pana se intepenesc.

Apoi, in timp ce bateti, adaugati treptat zahar.

In cele din urma, adaugati galbenusurilepe rand.

Adaugati apa si uleiul. Amestecati.

Adaugati 2,5 cani de faina si praf de copt , amestecati cu mixerul la o viteza mai mica sau cu o spatula de jos in sus.

Impartim aluatul in doua parti.

Adaugati 3 linguri de faina la o jumatate si 3 linguri cacao la cealalta.

Puneti hartie de copt in tava.

Puneti aluatul cu o lingura, alternativ, cu cacao si simplu.

Coaceti timp de 40 de minute la 180 de grade. (in functie de ce cuptor aveti, mai bine incercati tetsul cu scobitoarea)

Cand este copt, se presara cu zahar pudra.