Rosii in marinada delicioasa. O reteta delicioasa care iti va duce buna dispozitie in zilele grele de iarna.

Ingrediente:

3-4 kg rosii obisnuite medii;
2 cepe medii;
2-3 usturoi;
3 ardei iuti (2 rosii si unul verde);
cateva umbrelute de marar;
cateva seminte de marar;
seminte de mustar;
piper negru boabe;
frunze de dafin.

Marinada:

1 litru cu apa;
5 linguri cu zahar;
1 lingura cu varf cu sare (neiodata);
3 linguri de otet de vin rosu.

Mod de prepapare:

Rosiile se spala bine.
Borcanele se sterilizeaza. Am folosit 6 borcane de 800gr cu capacel de metal.
Rosiile se gauresc putin cu ajutorul unei scobitori in regiunea coditei, astfel rosiile nu vor crapa la conservare.Le aranjam in borcane.
Pregatim frunzele de dafin.
Curatam ceapa si usturoiul. Ceapa se taie felioare , usturoiul se taie in 3 sau 4.
Ardeii iuti se spala bine si se taie inele,nu se curata de seminte.
Punem in borcan cateva felii de ceapa, 2-3 catei de usturoi, o frunza de dafin,2-3 inele de ardei iute,4-5 boabe de piper negru, jumatate de lingurita de seminte de mustar, o umbreluta de marar si cateva seminte de marar.
Se pune apa la fiert si cand da in clocot, o turnam in borcane si o lasam pentru 15 minute. Dupa 15 minute se varsa apa atent si mai repetam inca o data procedura.
In acest timp pregatim marinada: apa se pune la fiert, adaugam in ea sarea si zaharul, amestecam pana la dizolvare si asteptam sa fiarba. Cand fierbe adaugam si otetul de vin, asteptam iarasi sa fiarba si marinada clocotinda o turnam in borcane pana la marginea de sus. Acoperim cu capacele sterile si intoarcem borcanele pe capac.Le acoperim cu o plapuma. A doua zi puteti sa le dati la locul de pastrare.