Zarzavat universal pentru iarna. Contine cele mai bune legume din gradina

INGREDIENTE

Greutatea legumelor – curatata!

1 kg morcovi

1 kg de ceapa

1 kg ardei dulce

1 kg de rosii

o gramada de patrunjel (250 g)

o gramada de marar (250 g)

aproximativ 1 kg de sare (sare groasa), depinde de gustul dvs., dar trebuie sa fie si putin mai sarat pentru a tine pana la iarna.

MOD DE PREPARARE:

In primul rand, sa pregatim borcanele si capacele. Le sterilizez la cuptorul cu microunde si umplu capacele cu apa clocotita.

Acum sa pregatim legumele si verdeata.

Curatati si dati prin razatoare morcovii.

Curatati si tocati marunt ceapa.

Curatati si taiati ardeiul cubulete mici.

Tocam marunt patrunjelul si mararul.

Transferam legumele si verdeata tocate intr-un recipient mare convenabil.

Taiati rosiile in bucati. Macinati-le cu un blender.

Se adauga sare rosiilor si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Adaugati rosiile si sarea in recipient cu restul de legume si amestecati totul bine. Aproape imediat, legumele incep sa isi lase sucul.

Acum asezam amestecul in borcane sterile, etansand bine cu o lingura.

Acoperiti cu capace sterile si strangeti bine.

Zarzavat trebuie depozitat intr-un loc rece, in frigider, intr-o pivnita sau intr-un subsol rece.

https://bucatarianoastra.online/