Prăjitura Millefeuille (Tort Napoleon) – Una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-am încercat

Ingrediente necesare:

Apă
Zahăr
Aluat foietaj

Ingrediente necesare pentru cremă:

1 L lapte
Vanilie
6 gălbenușuri
250 g zahăr
20 g amidon
100 g făină
200 g unt

Mod de preparare:

Întindem aluatul de foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem aluatul cu apă și presărăm zahăr deasupra. Coacem timp de 15 minute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Pentru cremă, punem la fiert 700 ml de lapte, la foc mic. Separat, mixăm gălbenușurile cu zahăr și cu făină, până la omogenizare. Încorporăm și laptele rămas(300ml).

Când laptele începe să fiarbă, adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm energetic până obținem o cremă densă. Lăsăm crema să se răcească. Mixăm untul spumă după care încorporăm treptat și crema răcită, mixând continuu.

Tăiem blatul copt în 3 fâșii egale și le umplem cu cremă. Stratul final va fi unul de cremă, după care decorăm după gust.