Prăjitura “Weekend”. Este gata în 15 minute: Rețeta fără coacere

Ingrediente

Blat

250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt

Crema de cocos

6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos

Crema de vanilie

6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie

Cum se prepară

Blatul:

Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie:

Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.

Sursa: https://dcnews.ro/