Prăjitura cu griș și mere este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă

Ingrediente:

Pentru călirea merelor

3 mere mari
50g unt
un sfert de cană zahăr

Pentru aluat

2 ouă
20 g cacao
200 g griș
250 g kefir
150 g zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu

Cum se prepară?

Într-un vas amestecăm grișul, zahărul, ouăle, kefirul și bicarbonatul de sodiu, apoi lăsăm să stea 20 de minute. În acest timp grișul se umflă de la umezeală.
Spălăm merele, le scoatem semințele, apoi tăiem fiecare măr în 9 – 10 felii.
Topim untul într-o cratiță mai mică, punem feliile de măr și zahărul.
La foc mic le călim câteva minute, amestecând între timp.

Tapetam o tavă pentru cheh cu hârtie de copt sau aluminiu și punem merele călite.
Turnăm peste mere aluatul amestecat și punem totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, apoi coacem aproximativ 25 de minute.

După ce s-a copt, scoatem prăjitura din tavă și o presărăm cu zahăr pudră sau ornăm cu frișcă.