Plăcintă suculentă și parfumată, cu mere – Se prepară ușor, din 300g făină, 180 ml lapte, 150g zahăr, 80g unt, 3 ouă și…

Ingrediente:

300 g făină
180 ml lapte
150 g zahăr
80 g unt
1 plic praf de copt
3 ouă
3 mere

Mod de preparare:

Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm și untul topit (nu fierbinte) și laptele și mixăm. Încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt, folosind o lingură de lemn.

Vom obține un aluat semilichid și omogen în care adăugăm și merele (rase sau tăiate în cubulețe). Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelăm frumos cu o spatulă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. După ce este gata, lăsăm prăjitura să se răcească și o pudrăm cu zahăr pudră.

Servim ca atare sau cu o lingură de frișcă sau înghețată de vanilie.