Roșiile marinate în stil coreean – o gustare apetisantă, cu gust picant și neobișnuit – Trebuie neaparat sa incerci reteta

Ingrediente:

-2 kilograme de roșii;

-4 ardei grași;

-2 căpățâni de usturoi;

-2 ardei iuți;

-busuioc — după gust;

-țelină verde — după gust;

-mărar — după gust;

-pătrunjel — după gust;

-100 mililitri de oțet 9%;

-100 grame de zahăr;

-100 mililitri de ulei;

-2 linguri de sare.

Mod de preparare;

Spălați roșiile și tăiați-le în jumătăți. Nu este nevoie să le îndepărtați pulpa.

Pregătiți dressing-ul: treceți ardeii grași (curățați de semințe, nervuri și codițe), usturoiul curățat, busuiocul, țelina verde, pătrunjelul și mărarul prin mașina de tocat carne. Amestecați-le foarte bine.

Pregătiți un borcan de 3 litri. Așezați un strat de roșii în el, urmat de un strat de dressing. Străduiți-vă să răspândiți dressing-ul astfel încât să ajungă pe fiecare jumătate de roșie (noi le-am așezat intenționat cu pulpa în sus). Procedați similar până veți umple borcanul.

Umpleți borcanul cu apă clocotită. Apoi adăugați oțetul, zahărul, uleiul și sarea.Închideți ermetic borcanul și întoarceți-l cu capacul în jos. Astfel roșiile se pătrund mai bine cu marinadă.
Puneți borcanul într-un loc răcoros și lăsați roșiile să se marineze timp de 24 ore.

Delicioasele roșii marinate în stil coreean sunt gata. Invitații și familia dumneavoastră vor aprecia această gustare. Este nemaipomenită!