Plăcinte poale în brâu: Rețeta simplă a unui desert de-ți plouă în gură!

Pentru aluat: 600 g făină tip 000, 3 gălbenușuri, 100 g unt cu minimum 80 % grăsime, 350 ml lapte, 50 g zahăr, 30 g drojdie proaspată, 1 plic de zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă și un praf de sare.

Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci mai grasă, 1 ou, 200 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 lingurițe coajă rasă de lămâie, un praf de sare, 100 g griș, 100 g și stafide.

Pentru uns: 1 ou bătut și zahăr pudră.

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă zahărul cu drojdia și cu laptele călduț. Se adaugă treptat gălbenușurile, untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, coajă de lămâie rasă și zahărul vanilat. Totul se omogenizează cu puțină făină. Pe urmă, se adaugă sarea și restul de făină, după care se frământă aluatul.

Foarte important este ca aluatul să fie lăsat la dospit până se dublează.

În timp ce aștepți să dospească aluatul se pregătește umplutura. Brânza de vaci se lasă la scurs, după care se amestecă cu restul ingredientelor și se adaugă la final grișul, care depinde de cât de apoasă e brânza. La final se adaugă stafidele, puțină sare și aromă de vanilie și coajă rasă de lămâie.

Când este gata dospit, aluatul se întinde și se taie în 12 pătrate. Compoziția de brânză se așază pe fiecare pătrățel cu lingura, astfel încât sa fie oarecum egale.

Plăcintele poale în brâu se închid ca un plic și la final se unge cu oul bătut. Pe urmă, se așază în tavă, pe hârtie de copt, și se ung bine cu ou bătut.

Plăcintele poale în brâu se coc 10 minute la 180 de grade și încă 10 minute la 160 de garde.

După ce s-au copt, se pot servi ca atare sau pudrate cu zahăr.

 

Similar articles