Rețetă cornulețe cu untură, ca la mama acasă: Gustul inconfundabil din copilărie

Cornulețele cu untură, ca la mama acasă, este o rețetă foarte simplă de făcut. De obicei, pentru o porție de cornulețe cu untură, mama folosea 150 gr untura la temperatura camerei, 130 gr de smântână grasă minim 20% grasime, la temperatura camerei, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 260 gr de făină pentru prăjituri tip 000, 200 gr de rahat.

Mai întâi, mama punea untura într-un vas încăpător, alături de smântână, zeama și coaja de lămâie și bicarbonatul de sodiu. Mama amestac bine aceste ingrediente, cu mixerul, până se obține o pastă omogenă. Pe urmă, adăuga făina și amesteca până obținea un aluat omogen, nu foarte tare și nelipicios.

Aluatul, îl acoperea și îl băga pe urmă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute, dar nu mai mult.

Între timp, mama avea grijă să pregătească umplutura, rahatul. Înaninte de a scoate aluatul de la frigider, se pornește cuptorul și se pregătește o tavă cu hârtie de copt.

După 15 minute, mama scotea aluatul de la rece și îl împărțea în 4 părți egale. Fiecare parte o făcea rotundă apoi o întindea și o tăia în 8 triunghiuri egale. Cornulețele erau umplute cu rahat și se dădeau la cuptor pentru 15-17 minute.

Ponturile mamei pentru niște cornunlețe extraordinare
Dacă avea prin casă, mama mai folosea atunci când făcea aluatul și osânză crudă, data prin mașina de tocat.

Când punea umplutura, mama obișnuia să ruleze începând de la bază spre vârf, cu grijă să fie dedesubt ultima bucată. Pe urmă le arcuia puțin și de-abia pe urmă le punea tavă.

Când coirnulețele erau gata, mama le tăvălea prin zahăr pudră pe toate părțile și pe urmă le așeza pe platouri.

Din același aluat, mama făcea și senzaționalele nuci umplute, dar și melcișori fragezi.

Sursa: BZI.RO

 

Similar articles