Reţetă de chiftele de post mănăstireşti – Gustoase și sățioase

Ingrediente:

500 g fasole boabe
50 g făină
150 g orez
2-3 feli de pâine
150 ml ulei
5-6 căței de usturoi
2 cepe
1 păstârnac
1 morcov
2 frunze de dafin
cimbru
pătrunjel
mărar
sare

Mod de preparare rețetă de chiftele mănăstirești:

Mai întâi se pun boabele de fasole la înmuiat. A doua zi de dimineaţă se fierb. În momentul în care schimbi prima apă, pune în oală păstârnacul, ceapa şi morcovul (bineînţeles curăţate şi spălate în prealabil). Apoi se adaugă sare, piper şi frunze de dafin. Lasă să fiarbă la foc moderat. Când legumele sunt fierte, se scot din oală şi se pune deoparte, într-un bol.

Trebuie să le laşi să se răcească puţin. După aceea trebuie să le treci pe toate prin maşina de tocat carne, bineînţeles, împreună cu fasolea fiartă. Nu uita să adaugi usturoiul pişat, pâinea, mărarul, pătrunjelul şi cimbrul.

Amestecă foarte bine pasta obţinută şi modelează din ea chiftele. Pentru această reţetă de chiftele mănăstireşti trebuie să încingi puţin ulei. Pârjoalele se prăjesc pe ambele părţi. Sunt bune şi calde, şi reci. Ideal de servit este cu o salată de primăvară, făcută din salată verde, spanac, leurdă, roșii, castraveți și câteva ridichi.

Altă variantă ar fi să le servești cu o salată de sfeclă roșie.

Ambele variante sunt sănătoase și de post.