Rețetă de tort de fructe cu cacao. Răsfăț culinar de weekend

Ingrediente:

200 g făină
150 g zahăr
50 ml ulei
30 g cacao
300 g frișcă
4 ouă
2 kiwi
2 mandarine
lichior de fructe
dulceață de cireșe

Mod de preparare:

Mai întâi freci gălbenuşurile cu zahăr. Bate spumă albuşurile spumă. Încorporează-le apoi în gălbenuşuri. Omogenizează folosind o spatulă şi presară cacaua, praful de copt şi făina. După ce omogenizezi, pune compoziţia într-o tavă unsă cu puţin unt. Bagă tava în cuptorul încins la 45 de minute.

Scoate tava, lasă blatul la răcit, apoi taie-l în 3, pe orizontală. Stropeşte fiecare felie de blat cu puţin lichior de fructe.

Pune prima foaie de blat pe un platou. Întinde pe ea frişcă şi presară bucăţele de fructe. Acoperă cu a doua foaie de blat, iarăşi frişcă şi fructe, apoi ultima foaie de blat. Peste ea adaugă dulceaţă de cireşe. Înainte de servire, da tortul la rece.