Zacuscă de fasole ca la bunica: Bunătăți pregătite pentru iarnă!

Ingrediente:

-1 kg de fasole uscată,
-2 kg ceapă 3 kg gogoşari,
-1 litru ulei,
-1 litru bulion și sare.

Mod de preparare:

Pentru început, buncia punea fasolea la fiert, aproximativ o oră. Când era aproape fiartă, o lăsa la răcit. După ce se răcea, scurgea apa și toca fasolea. De precizat că multe preferă să dea fasolea prin blender, dar bunica spune că astfel risca să iasă pasă și atunci nu ar mai fi avut gustul senzațional, așa cum îi ieșea ei.

Ceapa se toacă mărunt și se călește puțin în ulei ușor încins, în prealabil. Când ceapa începe să devină translucidă se adaugă gogoşarii care au fost în prealabnil tocați mărunt, fasolea, bulionul şi sarea.

Compoziția se lasă la fiert până în momentul în care uleiul iese la suprafaţă.

La final, zacusca se pune în borcane având grijă ca la final să ai un strat deasupra de ulei.

Borcanul se închide etanș și se păstrează la răcoare, în cămară.