Ardei umpluți de post ca la mănăstire: Rețeta unui gust extraordinar în post

Ingredientele:
Pentru o familie de 3-4 persoane, ingredientele pe care le folosesc măicuțele la ardeii umpluți de post ca la mănăstire sunt 7 ardei graşi, 2 morcovi, 2 cepe, 150 g orez, 3 roşii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingură de făină și pătrunjel.

Pentru început, măicuțele spală ardeii de-abia culeși din grădină și curăţă cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru „capac“. Separat, legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşii, iar morcovul se rade.

Într-o tigaie, măicuțele pun uleiul la încins, înăbuşesc legumele, după care adaugă orezul și pulpa de la roşii. Amestecul se lasă pe foc până capătă o consistență bună de umplut ardeii. La final, pentru un gust desăvârșit, măicuțele adaugă sare și piper.

Ardeii se umplu cu compoziția de mai sus şi se aşază într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva felii de roşii. Se lasă ardeii la fiert la foc mic. Când ardeii sunt aproape fierți, măicuțele dizolvă o lingură de făină în apă şi adaugă în sos. Ardeii sunt gata în momenutl în care zeama a scăzut şi ardeii au fiert. La final se aduagă verdeaţă tocată mărunt pentru un plus de savoare.

Ardeii se servesc calzi, împreună cu sos și pâine făcută tot la mănăstire.

Sursa articol: https://www.bzi.ro/culinar

 

Similar articles