O rețetă simplă de cornulețe fragede cu borș, fara lapte si fara oua

Ingrediente:

Aluat:
500 g făină ,
7 g drojdie uscată ,
250 ml ulei ,
125 ml borș
1 lingură zahăr ,
un praf de sare

Umplutură:

rahat (sau dulceață, nuci, magiun)

Pentru finisat:

50 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Începem prin a pune făina într-un castron și o amestecăm cu drojdia uscată. Separat, în alt bol, amestecăm uleiul, borșul, sarea și zahărul.

Facem un spațiu în mijlocul făinii unde turnăm amestecul lichid. Frământăm totul până obținem un aluat omogen.

În funcție de tipul de făină pe care îl folosiți, dacă este nevoie, mai adăugați puțin borș dacă aluatul e prea vârtos sau puțină făină dacă aluatul este prea moale.

Lasă aluatul să se odihnească jumătate de oră și apoi împarte-l în două. Fiecare parte de aluat trebuie întinsă în foaie rotundă și subțire.

Taie aluatul în formă de raze, la mărimea dorită. La baza bucății de aluat se pune câte o bucățică de rahat, o linguriță de dulceață sau alta umplutură

Sursa articol: https://bensan.ro/