Vegeta de casă. Naturală, fără conservanți și E-uri

Ingrediente:

5 morcovi,
3 rădăcini de pătrunjel,
3 roşii,
2 cepe albe.
2 rădăcini de păstarnac,
2 ardei: unul roşu şi unul alb,
1 legătura de pătrunjel,
1 legătura de frunze de ţelina,
1 ceapă roşie,
1/2 gulie
1 ţelină.

Cum se prepară

În primul rând va trebui să cureţi bine toate legumele de coajă, cotoare sau seminţe. Între timp, încinge cuptorul şi pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe aceasta vor fi pune toate legumele. Atenţie, cuptorul va fi încins la cel mult 100 de grade. Râde toate legumele prin razătoare, iar apoi aşează-le pe tavă. Nu uita să presari şi puţină sare deasupra lor. Legumele se pun la cuptor pentru a se usca. Pentru că nu vrem să le ardem, nu încălzim cuptorul la mai mult de 100 de grade Celsius. Lasă legumele la cuptor pentru aproximativ 4 ore.

După ce s-a încheiat aceast proces, şi toate legumele au fost uscate, opreşti cuptorul, scoate legumele şi apoi dă-le prin prin râşniţă de cafea, blender sau marunteste-le cu ajutorul robotului de bucătărie, scrie savory-food.

În pudră de legume rezultată adauga sare – după gust – apoi pune întreaga compoziţie în borcane închise ermetic. De asemenea se pot adăuga, după gust condimente precum cimbru, rozmarin, boia, turmeric, care au proprietăţi benefice organismului şi un gust deosebit. Păstrează vegeta rezultată în cămara sau în dulapul din bucătărie.

Sursa articol: https://www.bzi.ro/culinar

 

Similar articles