Rețete Tort răcoritor cu mere – Extrem de simplu de preparat, savuros, răcoritor și însiropat

Ingrediente pentru blat:

4 ouă
sare
4 linguri făină
4 linguri zahăr

Ingrediente pentru umplutură:

200 ml frișcă
5-6 mere
150 g zahăr
2 portocale
1 fiolă esențe de vanilie
2 pliculețe de gelatină
50 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sare, zahărul, gălbenușurile și făina. Amestecăm bine, pe urmă turnăm aluatul într-o formă de copt tapetată cu unt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem merele felii subțiri. Le punem la fiert într-un vas cu apă, adăugăm zahărul și amestecăm bine.

3. Adăugăm gelatina hidratată și topită pe baie de aburi, sucul de portocale și esența de vanilie. Amestecăm bine, până la omogenizare.

4. Turnăm compozița peste blat și decorăm cu frișcă și ciocolată dată prin răzătoare.