Cum preparam corect catina cu miere de albine. Vezi reteta usoara si sanatoasa

Mod de preparare al catinei cu miere de albine

Intr-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500g boabe de catina, peste care se adauga 500g miere.

3 saptamani se lasa la macerat in borcan inchis si in frigider.

Se consuma zilnic cate o lingurita din acest preparat.

Proportia ideala este doua parti miere si o parte catina. Daca se pune prea putina miere se va subtia foarte mult, iar catina, fiind destul de zemoasa, va incepe sa fermenteze. Este bine ca boabele de catina sa fie zdrobite si cojile aruncate.

Excelenta in caz de arsuri, dar si anemie sau alcoolism

Atat catina, folosita ca atare sau uscata, cat si preparatele din catina au darul de a regla tranzitul intestinal. Daca suferi de constipatie, siropul de catina ti-ar putea fi de leac.

Specialistii spun ca uleiul de catina, bogat in acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli, este de un real folos in tratarea arsurilor, termice si chimice, chiar extrem de grave.

Uleiul de catina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a diareei, urticariei si starilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei si stresului.

Sursa: https://fabricatinromania.info/