Cornulețe de casă fragede, gustoase și pufoase – Se prepară ușor, rețetă cu imagini

Ingrediente necesare:

500 g făină
10 g sare
20 g drojdie
1 linguriță zahăr
50 g smântână
200 ml lapte
100 ml apă

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea și amestecăm. Sfărâmăm drojdia în bol (nu-l amestecăm cu lapte), adăugăm și restul ingredientelor și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și punem la loc cald, la dospit. După dospire, frământăm un pic aluatul după care îl împărțim în 8-10 părți din care formăm biluțe.

Ungem biluțele cu un pic de ulei. Luăm prima bucată de aluat și întindem într-un triunghi subțire. Rulăm strâns, începând cu marginea mai mare. Formăm cornurile și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le lăsăm la dospit în tavă, pentru încă 30-45 minute.

Ulterior, stropim generos cornurile cu apă după care le dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 22-25 minute. După coacere, le stropim din nou cu apă și le punem la loc răcoros.

Sursa: https://www.kilocalorii.ro/

 

Similar articles