Prajitura “Lamaita”! Se face foarte repede si nu necesita foarte multi pasi in preparare

INGREDIENTE

Pentru blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-100 ml ulei
-1 praf de copt

Pentru crema:
-500 g branza dulce
-200 g unt
-150 g zahar
-1 lingurita esenta de vanilie
-Coaja rasa de la o lamaie

Pentru glazura:
-850ml suc de portocale (8 portocale mari)
-2 budinci vanilie
-5 linguri zahar

Pentru blat:

Separam albusele de galbenuse.

Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema:

Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam. Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1 ora.

Pentru glazura:

Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, obtinem glazura. Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.

Sursa: https://www.kfetele.ro/

 

Similar articles