Reteta ca la mama acasa: placinta frageda cu mere si nuci!

Ingrediente

-1,5 kg mere
-2 lingurite scortisoara
-o cana de nuci taiate marunt
-20 linguri zahar
-21 linguri ulei
-21 linguri apa minerala
-o lingura zeama de lamaie
-2 oua
-un praf de sare
-o lingurita praf de copt
-faina cat cuprinde
-2 linguri de pesmet
-zahar pudra
-inghetata de vanilie pentru servit

Mod de preparare

Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit.

Pentru foi: se amesteca 2 oua cu un praf de sare,15 linguri de zahar si 21 linguri de ulei. Se bat bine cu telul apoi se adauga pe rand 21 linguri apa minerala, o lingura de zeama de lamaie si se bate bine compozitia pana se omogenizeaza bine.Se adauga faina amestecata cu o lingurita praf de copt pana iese o coca grasuta tocmai buna de intins.

Aluatul se imparte in doua.

Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt si se intinde jumatate din aluat.

Se presara cele 2 linguri de pesmet, se adauga merele amestecate cu nuci si deasupra cealalta jumatate de aluat.Crestam frumos placinta exact le liniile pe care o sa o taiem atunci cand este gata.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit aprox 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar fin si o putem taia.

Se serveste cu inghetata de vanilie.

Sursa: https://www.kfetele.ro/

 

Similar articles