Zacusa de ghebe. Una dintre cele mai indragite retete romanesti ale toamnei

Ingrediente pentru aprox. 20 borcane:

-4 kg ghebe,
-4 kg ardei kapia sau gogosari,
-1 kg ceapa,
-1 Litru ulei ,
-500 g morcovi,
-500 ml bulion,
-4 foi de dafin,
-sare,
-piper.

Mod de preparare:

Ghebele curatate si spalate se pun la fiert, apoi se clatesc in 4-5 ape reci si se dau prin masina de tocat. Curatati masina si pregatiti-o pentru a marunti ardeii curatati de seminte. Ceapa solzisori si morcovii rasi se calesc in ulei.

Cand s-au inmuiat, adaugati ardeii si amestecati timp de 10 minute, apoi completati cu ghebe, bulion si uleiul ramas. Lasati sa fiarba amestecand intruna, pana cand se ridica uleiul la suprafata. Cu un sfert de ceas inainte sa opriti focul, adaugati plantele aromatice si condimentele.

Sterilizati borcanele, dupa cum v-am povestit aici, si le umpleti cu delicioasa zacusca fierbinte. Fierbeti-le si lasati-le sa le raceasca in tihna.

Ce v-a ramas “neimborcanat”, intindeti pe felii de paine crocanta si degustati pe indelete.

Pofta buna!

 

Similar articles