Prajitura cu mere! Reteta dietetica, delicioasa si cu putine calorii

Ingrediente:

-3 cani de faina

-4 oua

-1 lingurita de praf de copt

-1 cana si jumatate de ulei de masline

-1 lingurita de scortisoara macinata

-O jumatate de cana de indulcitor pudra (sau conform instructiunilor de pe ambalaj, in functie de marca)

-2 lingurite de esenta de vanilie

-4 mere spalate si date pe razatoare

Mod de Preparare:

Amesteca faina si praful de copt intr-un bol. Intr-un recipient separat, bate ouale si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare, amesteca uleiul si indulcitorul pana obtii o mixtura de culoare deschisa si cremoasa, apoi adauga mixtura de oua.

Adauga toate ingredientele uscate, merele si amesteca bine. Daca aluatul este foarte gros, adauga putin lapte. Unge o tava de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune tava la cuptorul preincalzit la 150 grade si coace prajitura timp de 30 de minute. Testeaza sa vezi daca prajitura este coapta cu o scobitoare si, daca ramane aluat pe scobitoare, mai las-o la cuptor inca 5-10 minute.

Serveste prajitura dupa ce s-a racit, taiata felii – pentru un gust si mai bun, o poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie dietetica.

 

Similar articles