Nu ai mancat niciodata asa ceva: tort cu morcovi, banane si crema de branza!

Ingrediente

4 oua batute
275 g zahar
250 ml ulei de floarea soarelui
275 g faina cu factor de crestere
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
2 banane mici coapte, curatate de coaja si pasate
2 morcovii medii, curatati de coaja si dati pe razatoare

Pentru glazura

280 g crema de branza
150 g de unt moale
1 lingurita de extract de vanilie
250 g zahar pudra

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi unge tavile cu ulei de floarea soarelui si tapeteaza-le cu hartie de copt.

2. Prepara blatul. Pune ouale, zaharul si uleiul intr-un vas si bate pana cand se amesteca bine. Adauga restul de ingrediente in vas in vas. Imparte aluatul in doua tavi de blat de tort.

3. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit 10 minute, apoi scoate din tavi si lasa sa se raceasca definitiv.

4. Intre timp, prepara glazura. Bate crema de branza si untul intr-un vas. Adauga extractul de vanilie si zaharul pana cand obtii o pasta moale.

5. Cand blaturile s-au racit, foloseste jumatate de glazura pentru a unui blaturile si cealalta jumatate pentru a decora deasupra.

 

Similar articles