Prăjitură Raffaello – Este fragedă, pufoasă, aromată, cremoasă si nu necesita coacere

Ingrediente necesare:

600 mililitri lapte
3 linguri făină
3 linguri amidon de porumb
3 gălbenușuri
3 lingurițe zahăr vanilat
200 grame zahăr tos
150 grame fulgi de cocos
200 grame unt
500 grame biscuiți simpli

Mod de preparare:

Amestecăm gălbenușurile cu un pic de lapte. Adăugăm făina, amidonul, zahărul tos și cel vanilat. Adăugând treptat laptele rămas, amestecăm continuu până la omogenizare.

Punem compoziția pe foc și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu. Luăm de pe foc, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet.

Adăugăm bucățelele de unt și mixăm până obținem o cremă fină. La final încorporăm și fulgii de cocos și împărțim crema astfel obținută în 3 părți egale.

Asamblare: pregătim o tavă adâncă, de 24*34 cm în care punem un strat de biscuiți. Peste biscuiți întindem o parte din cremă. Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi unul de cremă peste care presărăm fulgi de cocos (prăjim ușor fulgii de cocos într-o tigaie uscată). Dăm prăjitura la rece peste noapte.

 

Similar articles