Conopidă cu ardei și morcov la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și aromată, cu adevărat gustoasă

Ingrediente necesare:

4 kg conopidă
3 ardei dulci, roșii
2 morcovi
100 g mărar și pătrunjel
Apă rece (filtrată sau de la izvor)

Ingrediente necesare pentru fiecare borcan de 3 L:

5 căței usturoi
1 fir țelină verde
2 foi dafin
8 boabe piper negru
2 linguri sare neiodată
1 lingură zahăr
3 linguri oțet 9%

Mod de preparare:

Spălăm conopida cu apă caldă ( ca să se și înmoaie un pic) după care rupem în buchețele. Curățăm ardeii de semințe, codițe, cotoare și le tăiem în fâșii lungi și groase. Curățăm și morcovii și tăiem tot în fășii lungi și groase. Curățăm cățeii de usturoi și spălăm bine țelina verde, mărarul și pătrunjelul.

La baza fiecărui borcan (spălat, sterilizat și uscat) punem: 2-3 fire de mărar și de pătrunjel, câteva bucăți mai mari de țelină verde, 2 căței de usturoi tăiați în jumătăți, 1 foaie de dafin și 5 boabe de piper negru. Adăugăm și buchețelele de conopidă, așezându-le cât mai compact. Adăugăm și fășii de ardei și de morcovi pe margini.

După ce umplem borcanul pe jumătate cu conopidă, adăugăm 2 căței de usturoi tăiați în jumătăți, foaia de dafin, piperul rămas, 1-2 fire de mărar și de pătrunjel și încă o bucată de țelină verde. Umplem borcanul până la margini cu conopidă, ardei și morcovi. La final adăugăm încă un cățel de usturoi tăiat în jumătate, sarea neiodată, zahărul și oțetul. Umplem borcanele cu apă rece și le acoperim cu capace sterilizare.

Transferăm borcanele într-o oală înaltă la baza căreia am pus prosoape curate. Turnăm apă rece în oală, cât să acopere 3/ 4 din înălțimea borcanelor și punem pe foc. După ce apa din oală dă in clocot, sterilizăm borcanele timp de 30 de minute, pe foc mic.

După sterilizare scoatem borcanele din oală și le închidem ermetic. Le întoarcem cu susul în jos, le învelim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Ulterior, le depozităm în cămară.

Sursa: https://www.kiloretete.ro/

 

Similar articles