Ardei grași cu usturoi și verdeață pentru iarnă – Rețetă simplă pentru o garnitură deosebită

Ingrediente:

-3 kilograme ardei grași
-10 căței de usturoi
-100 grame zahăr
-o frunză de dafin
-verdeață
-250 mililitri ulei
-500 mililitri oțet
-piper negru boabe
-3 linguri sare

Mod de preparare:

1. Curățăm ardeii și îi tăiem fâșii lungi.

2. Mărunțim usturoiul cu un cuțit. Puteți să-l zdrobiți cu lama cuțitului. Pe urmă mărunțim verdeața.

3. Sterilizăm borcanele și capacele.

4. Pentru marinadă, amestecăm oțetul cu uleiul într-un vas. Adăugăm zahărul, sarea și frunza de dafin. Punem compoziția pe foc și aducem marinada la punctul de fierbere.

5. Adăugăm ardeii și îi gătim 3-4 minute, apoi îi repartizăm în borcane. Alternăm ardeii cu usturoiul și verdeața.

6. După ce am repartizat toate ingredientele, turnăm marinada în borcane. Adăugăm câte o frunză de dafin și câteva boabe de piper negru, în fiecare borcan.

7. Acoperim borcanele cu capace. Le așezăm sub o pătură și le lăsăm la răcit.

 

Similar articles