Cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu. Noteaza aceasta reteta! Vezi cat de simplu si usor se face

INGREDIENTE

– 1 kilogram faina
– 250 grame zahar
– 450 grame lapte
– 5 oua
– 60 grame drojdie
– 300 grame unt belgian
– 500 grame nuca
– 200 grame rahat
– 150 grame ciocolata belgiana
– 30 grame portocala confiata
– 30 grame coaja de lamaie

MOD DE PREPARARE

1. Se amesteca drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina. Se lasa compozitia sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.

2. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva.

3. Galbenusurile se freaca cu sarea.

4. Se pune faina intr-un vas si se toarna pe rand, amestecand bine, galbenusurile, laptele impreuna zaharul topit si untul, portocala confiata. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen, consistent si elastic.

5. Compozitia astfel obtinuta se lasa la dospit circa 60 de minute.

6. Se ia apoi o bucata de aluat, se intinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se ruleaza.

Rulada obtinuta se sectioneaza in doua pe lungimea sa si cele doua parti astfel obtinute se impletesc si se ung cu ou.

7. Se pun apoi intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si se lasa la dospit aproximativ doua ore.

8. Cand aluatul a crescut se da tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 60 de minute la 160 grade.

 

Similar articles