Reteta cu care nu dai gres niciodata – Clatite pufoase si deliciase dupa reteta Sandei Marin

Ingrediente necesare:

– 100 grame faina

– 300 mililitri de lapte rece

– 2 oua (la care se renunta in varianta de post)

– 1 lingura de zahar

– 1 lingura de ulei

– 1 lingurita de lamaie rasa

– 1 praf de sare si unul de bicarbonat

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele – de preferinta cu mixerul – pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase.

Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei.

Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta.

Sursa articol: https://bucatarianoastra.online/

 

Similar articles