Cum se prepara cel mai delicios chec: Rețetă simplă pentru un chec pufos și aromat

Ingrediente:

-200 g faina;
-6 albusuri;
-6 galbenusuri;
-200 g zahar;
-4 linguri ulei;
-3 linguri cacao;
-zahar vanilat;
-praf de copt

Mod de preparare:

Pentru a obține un chec pufos trebuie să bateți, înainte de toate, albușurile foarte bine. Puteți să începeți cu acest pas. Bateți albușurile într-un vas încăpător până obțineți o spumă extrem de lucioasă și densă. Puteți să folosiți un tel de tip pară sau un mixer de bucătărie, pentru a vă ușura munca

După ce bateți albușurile, adăugați zahăr treptat, amestecând continuu

Când observați că zahărul s-a topit, puneți gălbenușurile rămase într-un bol separat și adăugați treptat uleiul.
Când observați că ingredientele au început să se omogenizeze, puteți să le adăugați peste albușuri. Amestecați de jos în sus, pentru ca spuma să iși piardă din volum. Încorporați apoi cele 200 de grame de faină și adăugați conținutul plicului de praf de copt.

Când observați că făina s-a încorporat, separați aluatul în două porții și adăugați trei linguri de cacao într-una dintre ele.

Amestecați până obțineți o cremă de cacao. Astfel, ați obținut două aluatruri.

Pregătiți tava pentru a coace checul. Tapetați în prealabil tava cu o foaie de copt și adăugați puțin ulei, apoi începeți să turnați cele două aluaturi obținute anterior. Este recomandat să puneți câte o lingură din fiecare aluat, pentru a obține un amestec uniform.

Așezați tava în cuptor la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 de minute.

Pentru a vă asigura că desertul este gata, îl puteți verifica, utilizând o scobitoare. Dacă aceasta rămâne curată și aluatul nu se prinde de ea, atunci puteți scoate checul din cuptor.

 

Similar articles