Cum puteti scapa de mucegaiul de pe pereti, astfel incat acesta sa nu mai revina niciodata

Care sunt cauzele cresterii mucegaiului

Dupa cum s-a mentionat mai sus, cauzele dezvoltarii mucegaiului pot fi diverse. Spatiile inchise cu ventilatie slaba sunt susceptibile de a creste nivelul de umiditate din aer, provocand probleme de mucegai pe peretii interiori sau exteriori ai unei case, in spatii comune si / sau private. In general, mucegaiul este cauzat de o ventilatie insuficienta care provoaca poluarea aerului ambiant, ceea ce creste nivelul de umiditate. Infiltrarea apei prin podea catre pereti poate provoca, de asemenea, aparitia petelor de mucegai.

Otet alb

Aceasta este metoda preferata pentru indepartarea mucegaiului. Economica si foarte eficienta, aceasta solutie apoasa ajuta la disparitia ciupercilor. Pentru a face acest lucru, incepeti prin aerisirea camerei, apoi turnati otet alb din abundenta pe un burete sau o carpa din microfibra. Apoi frecati energic zona infestata pentru a indeparta cea mai mare parte a mucegaiului. Turnati un amestec de apa si otet alb intr-o sticla de pulverizare, apoi pulverizati pe urmele de umiditate pe care nu ati reusit sa le dislocati. Lasati-l sa actioneze 6 ore si stergeti-l cu o carpa curata. Repetati operatia pana cand urmele au disparut complet. Pentru cele mai bune rezultate si un miros placut, adaugati cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai la preparatul dumneavoastra. Aveti grija, acest ulei nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza.

Inalbitor natural

Inalbitorul vandut in supermarketuri poate prezenta riscuri pentru sanatate, deci cel mai bine este sa il inlocuiti cu o reteta naturala. Pentru a utiliza aceasta metoda, diluati produsul in apa rece si turnati amestecul pe o carpa din microfibra sau intr-o sticla de pulverizare. Frecati peretii pentru a indeparta petele de umezeala, apoi clatiti cu apa curata.

Amoniac

Amoniacul este un produs coroziv care poate prezenta riscuri pentru sanatate. Prin urmare, se recomanda utilizarea acestuia cu moderare si luarea tuturor masurilor de precautie necesare. Pentru aceasta metoda, va trebui sa turnati o cantitate egala de amoniac intr-un recipient cu apa. Lasati sa stea cateva minute, apoi turnati aceasta solutie pe o carpa pe care o veti folosi pentru a freca petele de mucegai. Cand toate urmele au disparut, clatiti bine.

Cristale de soda

Incepeti prin a turna o ceasca cu soda intr-un litru de apa fierbinte. Ca si in cazul celorlalte metode, turnati preparatul intr-o carpa din microfibra, frecati zona infestata si apoi, atunci cand petele de mucegai dispar, clatiti bine cu apa curata.

Apa oxigenata

Peroxidul de hidrogen este un produs multifunctional si un anti-mucegai de neegalat. Pentru aceasta metoda, va trebui sa turnati 100 ml apa oxigenata in 200 ml apa intr-un pulverizator. Pulverizati zona de crestere excesiva, apoi frecati cu o carpa din microfibra pana cand petele dispar. In cele din urma, clatiti-l cu apa calduta.

 

Similar articles